fysiotherapeut enschede Zuid Helmerhoek

manuele therapie enschede Centrum


Fysiotherapie is een behandelvorm voor mensen met ernstige gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan mensen met neurologische problemen, mensen met spier- en/of gewrichtsklachten of mensen met langdurige- en/of hartaandoeningen. In de fysiotherapie wordt gekeken naar de beperkingen en klachten van een patiënt. Hoe kan de patiënt op een zo effectief mogelijke manier weer mee doen in de maatschappij? Fysiotherapie wordt ook toegepast bij mensen met een (arbeids)handicap. Hierbij wordt gekozen voor een individueel behandelplan, gericht op het vergroten van de (arbeids)handicap. Dit plan moet dan ook nog worden uitgevoerd! Kortom, fysiotherapie is een zeer dankbaar beroep. Je kunt mensen helpen te herstellen van hun gezondheidsproblemen en hun normale dagelijkse leven weer op te pakken! Dit beroep is veelbelovend, zowel wat betreft baanperspectief als flexibiliteit.


Fysiotherapie is een breed vakgebied dat veel verschillende specialismen omvat. Er zijn veel verschillende soorten fysiotherapeuten en het werk dat ze doen kan variëren, afhankelijk van hun specialiteit. Elke therapeut heeft zijn eigen specialisme en elk type heeft voor- en nadelen, ongeacht uw interesses. Om u te helpen beslissen welke fysiotherapeutische richting het best bij u past, hebben we hier de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet, met inbegrip van wat elke specialiteit inhoudt, de voor- en nadelen van elke specialiteit en welke opleiding u nodig hebt om ze te volgen.

rug fysiotherapeut enschede Lindenhof


De schouder bestaat uit het scapula (schouderblad) en het humerus (opperarmbeen). Het schouderblad wordt op zijn plaats gehouden door een gewricht dat de glenoïdholte wordt genoemd. De glenoidholte wordt gevormd door twee beenderen: het schouderblad en het opperarmbeen. Deze botten passen in elkaar en vormen een kom waardoor het schouderblad kan worden bewogen. Deze beweging zorgt voor controle over de bovenarm, die de 2 hoofdbewegingen omvat: abductie (naar buiten bewegen) en adductie (naar binnen bewegen). De schouder is ook verantwoordelijk voor de stabilisatie van het hoofd en de nek. Wanneer we spreken of ons hoofd bewegen, beweegt het door de ruimte en wordt het gewogen op een evenwicht van zwaartekracht en spierkracht tegen weerstand. De spieren die ons hoofd stabiliseren worden rotatoren genoemd. De rotatoren van de schouder bevinden zich bij C7, C8, C9, & T1. Het is belangrijk om te weten dat er veel gewrichten in uw lichaam zijn, die allemaal samenwerken om u in staat te stellen uw dagelijkse activiteiten uit te voeren. Om schouderpijn te behandelen is het belangrijk dat de fysiotherapeut niet alleen het schoudergewricht beoordeelt, maar ook andere gebieden zoals spieren, pezen, ligamenten, enz.

rug fysiotherapeut enschede Lindenhof
rug enschede fysiotherapie

rug enschede fysiotherapie


Na een verstuiking van de enkel zal een fysiotherapeut eerst de impact van het letsel evalueren, om te bepalen of er schade is aan pezen, banden of andere structuren. Er wordt een röntgenfoto gemaakt om te controleren of de botten in de enkel niet gebroken zijn. Als het bot gebroken is, kan gips worden aanbevolen voor ten minste enkele weken. In het algemeen treedt een enkelverstuiking op wanneer de enkel zwaar wordt belast, zoals bij een sprong of een draaibeweging om op één voet te belanden. De kracht die op de enkel wordt uitgeoefend, veroorzaakt een gedeeltelijke of volledige scheur van de gewrichtsbanden, wat pijn en zwelling tot gevolg kan hebben. Hoewel de enkelverstuiking op elke leeftijd kan optreden, komt het vaker voor bij jonge mensen die aan atletiek doen of op een oneffen ondergrond lopen of rennen. Mensen met een verstuikte enkel moeten tijdens de genezing rust houden aan de geblesseerde kant en activiteiten vermijden die de pijn en zwelling doen toenemen, zoals rennen en springen. Ze moeten ook krukken gebruiken als ze zich onstabiel voelen tijdens het lopen. Zodra de ontsteking is verdwenen en de zwelling is afgenomen, kan een enkelbrace nodig zijn om de gewonde gewrichtsbanden te ondersteunen en te voorkomen dat de blessure opnieuw optreedt.

reuma fysiotherapeut enschede Helmerhoek


In het geval van nekpijn is het belangrijk te onthouden dat er veel verschillende oorzaken zijn. Het is daarom belangrijk dat u zich bewust bent van alle mogelijke oorzaken en dat u actie onderneemt wanneer dat nodig is. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat er niet één manier is om nekpijn te behandelen. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw nekpijn te verlichten. Ten eerste moet u altijd naar een arts gaan als u ernstige nekpijn hebt of als de symptomen na een paar weken niet verbeteren. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat u voldoende rust en slaap krijgt, zodat uw spieren de tijd hebben om uit te rusten en te genezen. Ten slotte kunt u wat pijnstillers zonder recept gebruiken, zoals ibuprofen of Tylenol, als u lichte tot matige pijn ervaart.

reuma fysiotherapeut enschede Helmerhoek
knie fysiotherapeut enschede Noord

knie fysiotherapeut enschede Noord


Bij enkel fysiotherapie legt de fysiotherapeut de hersteltijd uit en geeft oefeningen om de stabiliteit en beweeglijkheid van de enkel te verbeteren. Deze kunnen bestaan uit rekoefeningen en versterkende oefeningen. Het doel is het volledige bewegingsbereik en de kracht in het enkelgewricht te herstellen en een beter evenwicht en looppatroon mogelijk te maken. De meest voorkomende oorzaak van pijn in de enkel is overbelasting of letsel. Soms wordt pijn in de enkel veroorzaakt door een neuromusculaire aandoening, zoals neuropathie of artritis. In veel gevallen is de oorzaak van uw enkelpijn echter onbekend. Als u artritis heeft, kunt u een ontsteking krijgen die kan leiden tot zwelling, stijfheid en zelfs verergering van de klachten. Een gescheurde enkelband kan leiden tot instabiliteit en verdere schade. Te strakke spieren kunnen ook bijdragen tot pijnlijke symptomen zoals tintelingen, gevoelloosheid of pijn in het enkelgewricht. Enkelblessures worden vaak veroorzaakt door verdraaien, draaien of lopen op oneffen terrein. Andere mogelijke oorzaken van pijn aan de enkel zijn een infectie of een bloedstolsel dat naar de onderste extremiteit (het been) is getrokken. Letsel aan de gewrichtsbanden rond de enkel kan instabiliteit veroorzaken of het risico op een breuk vergroten. Bovendien kan diabetes perifere neuropathie veroorzaken die zenuwontsteking kan veroorzaken en schade kan toebrengen aan omliggende structuren zoals zenuwen en bloedvaten in de onderste ledematen.

fysio enschede Stadsveld


Massage en fysiotherapie kunnen beide helpen bij het verminderen van pijn en het vergroten van uw bewegingsvrijheid. Het zijn allebei manuele therapieën die helpen bij het behandelen van pijn en het verhogen van de bloedtoevoer naar belaste en geblesseerde weefsels en spieren. Terwijl massage vooral gericht is op het ontspannen van uw spieren en het verminderen van stress, is fysiotherapie gericht op het opbouwen van kracht. Afhankelijk van de aandoening die u probeert te behandelen, kan massage echter niet de beste keuze zijn. Als u herstelt van een blessure, wilt u misschien naar een fysiotherapeut gaan, vooral als uw blessure ernstig genoeg is dat u oefeningen nodig heeft om u te helpen herstellen. Als je gewoon wilt ontspannen, ga dan gerust naar een massagetherapeut. sportschool & spa Maar als u op zoek bent naar iets dat een beetje meer gericht is, dan is fysiotherapie misschien een betere keuze. Het is echter aan jou. Je kunt naar een massagetherapeut gaan voor ontspanning of naar een fysiotherapeut voor een gerichte behandeling.

fysio enschede Stadsveld